hvem var dolly dimple's?

I 2002 ga Cappelens Forlag ut en bok som heter "Skjeggete damer og siamesiske tvillinger". Boka forteller om flere norske og utenlandske personligheter, her er et utdrag om sirkusartisten Dolly Dimples:

"Celesta Geyer som var hennes borgelige navn, ble født i 1901 og vokste opp i Phoenix Arizona. Foreldrene drev Hermanns Taverna, og etter hvert som hun vokste opp fattet hun en spesiell interesse for pizzaer og samlet en mengde oppskrifter i en egen bok, Dolly's Blue Diary. Hun la på seg, og ble etter hvert svært overvektig. På det meste veide hun nesten 252 kilo. Hun ble oppdaget av et omreisende sirkus og gjorde snart furore som ”The world's most beautiful fat girl”, og noe av det hun opptrådte med, var å slå hjul og sette til livs 6-8 store pizzaer foran et forbløffet publikum. På 1930- og 1940-tallet var hun en stor attraksjon hos Ringling Brothers."

Dolly Dimples var ikke bare en fargerik og berømt sirkusartist – hun var også en meget målrettet dame som klarte bragden å slanke seg fra 251 kg til 50 kg på kun 18 måneder. I desember 1967 ble det rapportert at 1,50 m høye Celesta Geyer var nede i 50 kg. For denne prestasjonen fikk hun sin egen plass i Guinness rekordbok, noe man blant annet kan lese om i den norske utgivelsen fra 1985. Hun har også skrevet sin egen ærlige biografi, Diet or Die, som forteller både om oppvekst, sirkuslivet og slankeprosessen. Den virkelige Dolly Dimples appetitt på livet og kjærlighet til mat har vært en stor inspirasjonskilde for restaurantkjeden Dolly Dimple’s siden oppstarten for 25 år siden – og vil garantert også være det i framtiden.